Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Wouterr

  Raspberry Pi meerdere website hosten

  Ik denk dat de term router en NAT hier even door elkaar gehaald worden. Zo'n ding die je thuis hebt is een combinatie van veel "dingen", router, switch, modem, firewall, e.d.. In het datacenter hang je wel degelijk achter een router, anders krijg je geen verkeer binnen (verkeer moet je o.a. routeren op laag 3, en dat doet een router). NAT heb je in een datacenter opstelling echter niet (of althans, normaal niet). Hierdoor zijn alle IP adressen die je krijgt publiek. Kan zijn dat er ook een intern netwerk is, maar als eindklant krijg je daar vaak geen toegang toe en heeft deze (vaak) ook geen verbinding naar buiten. Anyhow, ik zou geen DirectAdmin of ander CP draaien op je RPi. Veel te zwaar voor, misschien alleen ServerPilot. Die beheert alles vanuit een extern CP.
 3. Yesterday
 4. aarclay

  Raspberry Pi meerdere website hosten

  In een datacenter zit je niet achter een router, zoals bij een huis, tuin, keuken situatie. Elk IP-adres die je daar krijgt komt uit een range die je hosting bij een wederhandelaar of bij RIPE heeft ingekocht. Ik zou de RaspberryPI echt voor persoonlijk gebruik gebruiken, en ook niet voor vrienden. Je weet niet wat je vrienden uitspoken, en het is bovendien op jouw internetverbinding.
 5. πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

  Raspberry Pi meerdere website hosten

  Huh? Je zit toch altijd achter een router? Mogelijk heeft hij een eigen IPv4 adres. Tenzij hij al op IPv6 is aangesloten, dan wordt het iets anders. Dan is portforwarding niet meer nodig, alleen moet je wel toestemming instellen in de router. Je hebt dan waarschijnlijk een shared IPv4 voor legacy reasons. DirectAdmin zou denk ik wel kunnen. Alleen waarom wil je budget hosting aanbieden en vervolgens een relatief prijzig controle paneel erbij doen? Websites voor vrienden etc kan je prima op je RPI hosten. Namelijk weinig bezoekers (waarschijnlijk) en geen uptime garantie / SLA gezeik. Voor meerdere websites hosten zou ik voor Nginx gaan, simpel en dynamisch. Of Apache als dat meer je ding is. (Ik raad Nginx aan) Je kan dan iedereen een eigen map geven en een user account en deze chownen. Maar je moet alles wel goed checken voor eventuele security issues. Anders kan iedereen bij elkaars website via (s)FTP. Het klinkt als een leuk idee, en het is sowieso leuk om te bouwen en ermee te kloten, want je leert er veel van. Dus ik wil je vooral niet tegenhouden, maar denk wel dat je het niet te serieus aan moet pakken πŸ™‚
 6. Last week
 7. aarclay

  Raspberry Pi meerdere website hosten

  Verder kan je DirectAdmin alleen runnen als je een extern IP-adres hebt, en geen Intern IP adres. Dan zou je dus niet achter een router moeten zitten. Ik durf te wedden dat een Virtual private Server (VPS) een stuk efficiΓ«nter is voor jouw doel, of anders een reseller-pakket. En goed gratis controlepaneel is VestaCP. Zorg wel dat je goede ervaring met Linux hebt, en dat je weet hoe de beveiliging in elkaar steekt, en dat je weet hoe en waarom je het doet.
 8. Hoera

  Raspberry Pi meerdere website hosten

  Ik zou hooguit je eigen portfolio website op je Pi hosten, maar de Rpi gaan verhuren als website host lijkt me totaal geen goed idee. De performance die je met een Pi aanbiedt is te laag om geld voor te kunnen vragen. Verder zullen er ook niet veel websites gehost kunnen worden, of mogen ze zeker niet te veel trafiek krijgen.
 9. Sophiayana

  Raspberry Pi meerdere website hosten

  Hi Tweaks, Ik heb een raspberry Pi besteld en wil hier meerdere websites op gaan hosten. Ik heb zelf thuis een Ziggo internet verbinding. Ik wil budget hosting gaan aanbieden waarbij klanten hun website op mijn Raspberry Pi kunnen zetten. Op mijn Ziggo modem wil ik een port forwarding maken naar mijn raspberry Pi toe. Ik heb zelf al even gezocht naar een goed controle paneel maar kom eigenlijk alleen uit op cPanel of Directadmin. Kunnen jullie mij advies geven?
 10. Sophiayana

  Het algemene One2xs v3 mankementen topic.

  Het viel mij op dat de ajax functie niet altijd werkt. Komt daar nog een oplossing voor?
 11. Earlier
 12. vandijkdesign

  Kledingwebshop

  PB verzonden!
 13. keffe

  Wordpress thema 'woocommerce'

  Waarom niet even kijken op themeforest.net?
 14. Foester

  Wordpress thema 'woocommerce'

  Hallo, ik ben bezig met een webshop, heb hier en daar wat ervaring met wordpress. alleen niet genoeg. Nou zoek ik iemand die een thema kan maken dat er professioneel uitziet. Het gaat om een telecom site. er zijn categorieΓ«n zoals: apple, samsung etc. daaronder subcategorieΓ«n 'apple -> iphone 6, iphone 7 etc.' ik kan meer informatie geven in een pb.
 15. roeltjuh

  Kledingwebshop

  Interesse, stuur me een pb svp.
 16. vandijkdesign

  Kledingwebshop

  Link in PB gestuurd.
 17. Hoera

  Kledingwebshop

  Over welke website gaat het?
 18. vandijkdesign

  Kledingwebshop

  Bij deze bied ik een complete webshop aan, draaiend op Wordpress i.c.m. WooCommerce. Hierbij krijg je het volgende: - Een erg interessante domeinnaam [.nl] , gerefereerd naar exclusieve kleding; - Een webhosting; - Complete website met inhoud dat al volledig getest is; - Een logo. Voor interesse, stuur PB voor demolink. - vandijkdesign
 19. aarclay

  SEO sectie :)?

  Kan ook prima in Webwereld forum.
 20. πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

  [uitdaging] Chat to Whatsapp

  niet voor iedereen beschikbaar dacht ik
 21. Hoera

  PC sneller maken!

  superantispyware kan ik ook aanraden! Programma ziet er zelf uit als een virus, maar is het niet en doet zijn werk beter als betaalde alternatieven!
 22. Sarah Muller

  SEO sectie :)?

  Hi, ik ben Sarah. Ben nieuw hier. Ik vind het een top forum, maar ik mis enkel een SEO-sectie? Kan het nergens terugvinden. Misschien een goed idee voor in de toekomst :)? Groetjes, S.
 23. Sarah Muller

  PC sneller maken!

  Voor mij persoonlijk werkt CCleaner wel heel goed. Ook gebruik ik superantispyware.
 24. Wouterr

  Opzoek naar een tekstschrijver

  Ik kan je evt. wel verbinden naar iemand uit mijn netwerk. Spreek me maar even aan op Discord bij interesse.
 25. robinkoch

  Opzoek naar een tekstschrijver

  Hallo iedereen, Ik ben opzoek naar iemand die hoogwaardige teksten kan schrijven voor mijn bedrijf. De teksten moeten worden geschreven met SEO in gedachten. Verstand van computers is een pre. Interesse? Stuur mij een berichtje met wat je zoal hebt geschreven en hoeveel het kost. Het betreft een redelijk aantal teksten. Alvast bedankt!
 26. aarclay

  Wat heb jij vandaag geprogrammeerd? 2.0

  Ik leef nog steeds πŸ˜› Inmiddels ben ik bezig om een nieuwe layout (repsonsive en veel gaver!!) voor Treinenweb in mijn framework te steken. Lang leve Smarty als templateparser. Ik denk dat 75% nu wel gedaan is. Vandaag één van de laatste bugjes uit het uploadsysteem voor afbeeldingen verdelgt. Als je een afbeelding upload, of uit het archief toevoegt, dan wordt de eerste direct toegevoegd als 'Featured' afbeelding in de itemlijsten. Altijd handig..... Verder kunnen beheerders ook gezellig foto's taggen om ze makkelijker te vinden enzo.
 27. robinkoch

  Ctrl+v

  https://www.ticken.nl/typecursus/typetest.html
 28. aarclay

  Ctrl+v

  😁
 29. Hoera

  Ctrl+v

 1. Load more activity
×