Jump to content

Forums

 1. one2xs

  1. Mededelingen

   Alle one2xs-gerelateerde mededelingen die je onder 'Nieuws' vindt, maar dan met de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen.    

   12,863
   posts
  2. Vragen

   Vragen over je host, domeinnaam of een ander product? Wellicht weet een mede-one2xs'er een antwoord.    

   23,449
   posts
  3. Suggesties

   Het kan altijd beter, sneller en handiger. Wat mis je op one2xs? Laat het ons weten!

   24,545
   posts
  4. Bugs

   Ai, een fout op de website. Kan gebeuren, maar dat moet natuurlijk opgelost worden. Je kunt het hier melden. S.v.p. gevoelige bugs rechtstreeks bij ons melden.

   12,746
   posts
 2. Overige

  1. Webwereld

   Problemen met je website? Net een nieuwe gemaakt? Deel hier je ervaringen, problemen en vragen.

   147,930
   posts
  2. Handelen

   Koop en verkoop alles wat je niet meer gebruikt of juist wil hebben. In principe mag je hier alles verkopen zolang het legaal en niet-commercieel is.    

   242,820
   posts
  3. Tutorials

   De plek waar iedereen tutorials kan plaatsen.

   9,463
   posts
  4. Prijsvragen & contests

   Zin om een prijsvraag op te starten? Hier kan het! Lees wel even de regels die er bij horen.

   16,191
   posts
  5. Games

   Van Age of Empires tot Zelda tot Raad de Stad, iedereen is wel te porren voor een spelletje. Alle computer- én forumspellen vind je hier.    

   35,096
   posts
  6. Ondernemen

   Ondernemen is één van de leukste dingen die er is. Toch sta je er vaak alleen voor en is het goed (en gewoon erg gezellig) om met mede-ondernemers te kunnen sparren.

   99
   posts
  7. Offtopic

   Ondernemen is één van de leukste dingen die er is. Toch sta je er vaak alleen voor en is het goed (en gewoon erg gezellig) om met mede-ondernemers te kunnen sparren. 

   531,147
   posts
  8. Onzin

   De minder serieuze zaken kun je hier kwijt. De regels zijn hier soepeler, maar ze zijn er nog wel!    

   25,572
   posts
  9. Jongeren onder elkaar   (278 visits to this link)

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   59,807
  • Total Posts
   1,085,297
 • Posts

  • Ik denk dat de term router en NAT hier even door elkaar gehaald worden. Zo'n ding die je thuis hebt is een combinatie van veel "dingen", router, switch, modem, firewall, e.d.. In het datacenter hang je wel degelijk achter een router, anders krijg je geen verkeer binnen (verkeer moet je o.a. routeren op laag 3, en dat doet een router). NAT heb je in een datacenter opstelling echter niet (of althans, normaal niet). Hierdoor zijn alle IP adressen die je krijgt publiek. Kan zijn dat er ook een intern netwerk is, maar als eindklant krijg je daar vaak geen toegang toe en heeft deze (vaak) ook geen verbinding naar buiten.   Anyhow, ik zou geen DirectAdmin of ander CP draaien op je RPi. Veel te zwaar voor, misschien alleen ServerPilot. Die beheert alles vanuit een extern CP.
  • In een datacenter zit je niet achter een router, zoals bij een huis, tuin, keuken situatie. Elk IP-adres die je daar krijgt komt uit een range die je hosting bij een wederhandelaar of bij RIPE heeft ingekocht. Ik zou de RaspberryPI echt voor persoonlijk gebruik gebruiken, en ook niet voor vrienden. Je weet niet wat je vrienden uitspoken, en het is bovendien op jouw internetverbinding.
  • Huh? Je zit toch altijd achter een router?
   Mogelijk heeft hij een eigen IPv4 adres. Tenzij hij al op IPv6 is aangesloten, dan wordt het iets anders. Dan is portforwarding niet meer nodig, alleen moet je wel toestemming instellen in de router. Je hebt dan waarschijnlijk een shared IPv4 voor legacy reasons. DirectAdmin zou denk ik wel kunnen. Alleen waarom wil je budget hosting aanbieden en vervolgens een relatief prijzig controle paneel erbij doen? Websites voor vrienden etc kan je prima op je RPI hosten.
   Namelijk weinig bezoekers (waarschijnlijk) en geen uptime garantie / SLA gezeik. Voor meerdere websites hosten zou ik voor Nginx gaan, simpel en dynamisch.
   Of Apache als dat meer je ding is. (Ik raad Nginx aan) Je kan dan iedereen een eigen map geven en een user account en deze chownen.
   Maar je moet alles wel goed checken voor eventuele security issues.
   Anders kan iedereen bij elkaars website via (s)FTP. Het klinkt als een leuk idee, en het is sowieso leuk om te bouwen en ermee te kloten, want je leert er veel van.
   Dus ik wil je vooral niet tegenhouden, maar denk wel dat je het niet te serieus aan moet pakken 🙂
  • Verder kan je DirectAdmin alleen runnen als je een extern IP-adres hebt, en geen Intern IP adres. Dan zou je dus niet achter een router moeten zitten. Ik durf te wedden dat een Virtual private Server (VPS) een stuk efficiënter is voor jouw doel, of anders een reseller-pakket.   En goed gratis controlepaneel is VestaCP. Zorg wel dat je goede ervaring met Linux hebt, en dat je weet hoe de beveiliging in elkaar steekt, en dat je weet hoe en waarom je het doet.
  • Ik zou hooguit je eigen portfolio website op je Pi hosten, maar de Rpi gaan verhuren als website host lijkt me totaal geen goed idee. De performance die je met een Pi aanbiedt is te laag om geld voor te kunnen vragen. Verder zullen er ook niet veel websites gehost kunnen worden, of mogen ze zeker niet te veel trafiek krijgen.
 • Recent Status Updates

  No Recent Status Updates
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

×