Ga naar inhoud

Wouterr

Members
 • Aantal items

  5162
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Wouterr won de laatste dag op 1 november 2018

Wouterr had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

2 Neutraal

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik kan ook wel wat aanbieden. Speciaal pakketje voor One2xs'ers en domeinnaampjes zijn niet al te prijzig. Zit je op Discord? Dan kunnen we daar we
 2. Over het algemeen gebruik ik 0. Dan kan ik namelijk lastig mijn voeten achter de toilet hangen, anders gebruik ik 7 als dat wel kan.
 3. @aarclay het internet is eigenlijk helemaal verbonden door BGP. Een protocol dat routes kan vinden tussen netwerken via andere netwerken. Als hosting provider met eigen routers kan je dan subnets (bijv. /24 of /22) "aankondigen" vanaf je eigen netwerk en dan weet in redelijke korte tijd de hele wereld dat ze jou netwerk kunnen bereiken via een bepaalde route van netwerken. Vroeger ging dit grotendeels inderdaad op vertrouwen, en nog wel - als je vrijheid van je providers krijgt, kan ik de 8.8.8.8/24 van Google aankondigen en zal ik veel verkeer van Google binnen krijgen. Als het verkeer eenmaal bij je eigen netwerk is, kan je het intern gewoon gaan routeren naar de juiste server(s). Omdat we elkaar natuurlijk niet vertrouwen - zijn hier in de loop van de tijd enkele veiligheidsmaatregel en security dingen bij gekomen om dit te kunnen elimineren. Zo kunnen we checken of die subnets echt bij jou AS nummer horen (AS nummers krijg je als je een eigen netwerk opzet, en zo weet de route langs welke netwerken het verkeer moet gaan om bij de eindbestemming aan te komen en om voor loops te voorkomen e.d.). NAT is eigenlijk een nasty oplossing voor thuis netwerken, en voornamelijk het feit dat we simpelweg te weinig IPv4 adressen hebben.
 4. Ik denk dat de term router en NAT hier even door elkaar gehaald worden. Zo'n ding die je thuis hebt is een combinatie van veel "dingen", router, switch, modem, firewall, e.d.. In het datacenter hang je wel degelijk achter een router, anders krijg je geen verkeer binnen (verkeer moet je o.a. routeren op laag 3, en dat doet een router). NAT heb je in een datacenter opstelling echter niet (of althans, normaal niet). Hierdoor zijn alle IP adressen die je krijgt publiek. Kan zijn dat er ook een intern netwerk is, maar als eindklant krijg je daar vaak geen toegang toe en heeft deze (vaak) ook geen verbinding naar buiten. Anyhow, ik zou geen DirectAdmin of ander CP draaien op je RPi. Veel te zwaar voor, misschien alleen ServerPilot. Die beheert alles vanuit een extern CP.
 5. Ik kan je evt. wel verbinden naar iemand uit mijn netwerk. Spreek me maar even aan op Discord bij interesse.
 6. Toevallig zag ik laatst dat WhatsApp een zakelijke API had. Hiermee zou het moeten kunnen.
 7. SSL certificaten worden standaard niet overgenomen door de mailserver, alleen als danteck een bepaalde optie aan heeft staan.
 8. Ik neem aan dat je de oude prijs blijft betalen.
 9. Afhankelijk van het doel mag dit niet, maar dat zal je waarschijnlijk wel onderzocht hebben. In WhatsApp zou wel iets mogelijk zijn, maar is lastig te ontwikkelen, zal niet altijd blijven werken en zal dus updates blijven vereisen. WhatsApp heeft namelijk nog geen officiële koppeling publiek. Een oplossing zou bijvoorbeeld zijn dat je een telefoon altijd aan hebt staan en dan met Web WhatsApp via een computer/VPS, vanuit daar kan het via bijv. een extensie communiceren met een centrale server. Per chat kan er dan een nieuwe groep opgestart worden tussen jou en de telefoon. Daarnaast zou bijvoorbeeld ook nog mogelijk zijn via een onofficele API de koppeling te maken, maar hiermee is de kans groter dat je geblokkeerd wordt en dat het lastig is goed werkend te houden, gezien WhatsApp deze API onaangekondigd kan aanpassen. Als je verder nog een offerte wilt ontvangen, of verder wilt brainstormen - hoor ik dat uiteraard graag! Dit soort projecten zijn zeker de leukere. Stuur maar een PM bij inte
 10. Wouterr

  Kleine Vragen Topic #4

  Kan het dan nog wel een spel zijn als er al een website voor is die de beste route vind? 😛
 11. Wouterr

  PHP versie

  7 of 7.1/7.2? PHP 7 is ook al bijna EOL.
 12. Wouterr

  Certificaat

  @willem Als je een bestand aanmaakt die hij aangeeft, kan je die dan bezoeken? Het kan namelijk zijn door de bovenliggende .htaccess-files dat dit bestand niet benaderd kan worden. Verder wordt een SSL niet meer automatisch vernieuwd als er meerdere domeinen in zitten en waarvan er een niet meer gevalideerd kan worden. Hier krijg je dan een e-mail/bericht over van DirectAdmin.
 13. Wouterr

  Certificaat

  Zolang het goed ingesteld is zal dit automatisch gebeuren, yes.
 14. Wouterr

  Verzonden mails

  Ik denk dat je dan mail.domein.tld of smtp.domein.tld moet hebben. Naar mijn weten heeft DirectAdmin geen standaard imap record.
 15. Ik constateer her alleen 😉
×
×
 • Nieuwe aanmaken...