Ga naar inhoud

timkb

Members
 • Aantal items

  4214
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

  Nooit

Alles dat geplaatst werd door timkb

 1. timkb

  Kleine Vragen Topic #4

  Ja, wat wil je weten . Ohnee is niet meer nodig - Is er een manier om email die verstuurd worden vanaf je host te markeren als normale e-mail ipv spam. Dus whitelisten? Eigen mailserver is het beste. Uh nee, eigen mailserver is een verschrikkelijk slecht idee. Zowel voor prive als transactionele mails, een foute mail, spam raport of spam trap adres en je mails zullen heel slecht geopend worden. Voor transactionele mail is een service als Mailgun, Mandrill een stuk beter en goedkoper dan zelf onderhouden. Voor prive mail is Google Apps ideaal maar prijzig met €4 in de maand maar Zoho is een prima alternatief.
 2. timkb

  Kleine Vragen Topic #4

  https://github.com/carlsednaoui/ouibounce Thanks, dat was hem!
 3. timkb

  Kleine Vragen Topic #4

  Een tijdje terug las ik een interessant artikel waarbij een webshop een jQuery plugin gebruikten die aan de hand van muis beweging detecteerde of de gebruiker van de pagina weg wilde gaan en zo een korting aanbood als de gebruiker weg dreigde te gaan. Helaas is de naam van deze plugin mij ontgaan. Weet iemand toevallig hoe deze plugin heet? De plugin detecteert als de muis met een bepaalde snelheid boven de pagina uit dreigt te gaan.
 4. timkb

  Kleine Vragen Topic #4

  ..........man, dit is mijn eerste request..... Ik ga even verder kutten trouwens. EditHej, opeens werkt hij wel weer, nadat ik in mijn vingers knipte.... Als je een wijziging maakt in GDC dan duurt het even voordat de API mee werkt. Vandaar denk ik die reactie. Mijn ervaring is dat het soms instant is en je soms wel 10 minuten moet wachten.
 5. timkb

  Kleine Vragen Topic #4

  knip, keek niet verder dan mijn neus lang was
 6. Ik dacht je krijgt die meid erbij Haha, die mag zichzelf gerust opvouwen in de doos en mee komen. Wat wil je ermee doen? Je kamer laten poetsen? Daar zal ze vast goed in zijn.
 7. Ik dacht je krijgt die meid erbij Haha, die mag zichzelf gerust opvouwen in de doos en mee komen.
 8. Een nieuwe monitor. De LG 34UC87M (rechter in het plaatje)
 9. timkb

  Kleine Vragen Topic #4

  Waarschijnlijk is je monitor kwa resolutie of refreshrate te laag. Misschien dat je in het menu van je monitor wat kunt doen aan de refreshrate aangezien ik me niet kan voorstellen dat je een monitor hebt met een lagere resolutie dan dat.
 10. timkb

  Kleine Vragen Topic #4

  Fotoshop vraagje, een simpele gok ik. Weet iemand hoe het effect heet (of een tutorial kent). Ik wil graag bestaande logos die zijn ingekleurd verwerken in een background zoals de onderstaande afbeelding. Ik zie dit redelijk vaak terugkomen op verschillende websites maar heb helaas geen flauw idee hoe ik dit moet doen of opzoeken. https://www.hostnet.nl/ heeft dit bijvoorbeeld onderaan haar pagina gedaan met logos zoals Dell, Parallels e.d. Alvast bedankt.
 11. Of je gebruikt dit (Socket.IO), om de file als download "aan te bieden". Zo hoef je niks te communiceren met je webserver en zal de download altijd stoppen als de pagina (verbinding) sluit. Weet verder niet hoe dit in zijn werking gaat, maar ziet er wel vet uit. Volgens mij heeft socket.io vooralsnog geen ondersteuning voor binaire data en dan zit je alsnog met local storage dus waarom dan niet direct zonder tussenkomst van websockets het bestand in local storage zetten en dan vanaf local storage de download starten? Stuk efficiënter.
 12. 18 euro bruto per uur geloof ik, netto iets meer dan 15,50 (18 jaar) toevoeging op 14 mei 2015, 10:50:11: Maar ik werk dan ook niet in een supermarkt oid. Supermarkten betalen sowieso enorm weinig geloof ik. Voor supermarkt zou ik 7 euro netto per uur wel fair vinden. 7 euro voor 18 jarige? voor 16/17 ofzo Voor een 16 jarige is het minimum uurloon 2,99. Dan gaan ze jou echt geen 7 euro geven Hoezo niet? Minimum loon is echt té laag. Daar kan je niet van leven. Ik zou dan 630,40 verdienen per maand (bruto) als ik als 18 jarige 40 uur per week werk. Hoe kan ik daar van leven? Ik heb een auto gekocht, wegenbelasting + verzekering is per maand al 120 euro (verzekering dan op naam van mijn moeder anders was het ruim 280 euro per maand) Dan hou je 510 over. Sowieso ben je 200 euro per maand kwijt aan brandstof. 310 hou je over. Telefoon abonnement á 40 euro per maand: 270 Stel je wilt een spotify abonnementje ofzo, 260 per maand. 60 euro gaat makkelijk op aan biertjes in de kroeg. Oh ja, en die 630 euro was dan nog bruto dus je kan er misschien net op leven op 630 euro bruto per maand. Maar sparen is al een no-go toevoeging op 15 mei 2015, 10:48:16: Stel je wilt studeren. Goodluck dan. Kan je geen 40 uur werken dus verdien je nog minder. Arme studentjes toevoeging op 15 mei 2015, 10:50:42: Yes, op kantoor aankomen en dan blijkt dat je eigenlijk vrij was Nja fuck it. Dan maar werken Minimumloon is inderdaad belachelijk laag, daar moet echt verandering in komen, ik zou er ook niet van kunnen rondkomen. Als ik kijk naar hoe veel uur ik in de maand werk en als ik daar minimumloon voor zou krijgen dan zou een avondje stappen er al nauwelijks meer in zitten omdat er al een hoop op gaat aan vaste lasten. Verschil is wel dat jij en ik een mooi inkomen hebben en daardoor ook meer kunnen dus zoals jij rekent werkt al niet voor de gemiddelde student. De gemiddelde 18-jarige kan geen auto en de vaste lasten die daar bij komen veroorloven en laten dat dan ook links liggen, zelfde voor een telefoonabonnement a €50 in de maand of Spotify. Als je al die vaste lasten er vanaf schrapt en hooguit een €60 in de maand aan laste rekent kun je best een avondje stappen en na lang sparen een laptop kopen van minimumloon.
 13. Je zou local storage kunnen gebruiken of met websockets (scokets.io voor brede support) een verbinding openhouden en zodra die gesloten wordt op een of andere manier met de webserver communiceren om de boel af te kappen.
 14. Maandje geleden voor het eerst truffels gedaan met wat vrienden (geweldige ervaring ). De Pajaritos waren redelijk milde truffels zonder al te veel visuals dus gaan we het nog eens overdoen maar dit keer met de Atlantis truffel die een stuk heftiger moet zijn. Ik ben benieuwd, dit maal met 4 man en we gaan het aankomende zaterdag doen. (ze smaken trouwens net zo smerig als ze eruit zien )
 15. Ik denk van wel. Tegenwoordig gaan we heel anders om met communicatie platformen en willen we eigenlijk het liefst on the go er mee in de weer zijn. Denk aan WC bezoeken of even snel op de bank of als je je even verveelt. One2xs bezoek ik eigenlijk nooit mobiel omdat ik geen trek heb om te zoomen en tich keer heen en weer scrollen om je tekst te controleren. Als bezoekers zo vaker op One2xs blijven kleven (al is het uit verveling) dan blijven de bezoekers wel actief en zal er vast en zeker wat omzet op die gebruikers gemaakt worden. Nieuwe leden zal het niet aantrekken, one2xs in huidige staat überhaupt niet want laten we eerlijk wezen het ziet er uit als een amateuristische hobby site uit 2010 (no offence, het is ook in die tijd gemaakt maar een upgrade is hoog nodig). Als ik nu als totaal nieuwe gebruiker de homepage tegen zou komen zou ik het niet eens vertrouwen. Het is een schimmig concept dingen gratis weggeven en daar helpt een verouderde website die geen betrouwbaarheid uitstraalt nou niet bepaalt bij.
 16. Ik ben ook veel minder actief dan eerst. Ten eerste druk met werk dus kan niet hele dag op One2xs zitten en ten tweede omdat ik het gewoon veel saaier vind worden en veel minder de behoefte heb om hier online te zijn. Merk ik ook, het forum sterft een beetje uit en ik zie ook niet echt veel crew leden reageren in het offtopic.. toevoeging op 6 mei 2015, 19:57:02: Vroeger was dit wat meer hoi Het loopt inderdaad wat terug, al is dat een trend die je op veel forums terugziet. FOK! gaat ook hard onderuit. Als je het forum nou responsive zou maken denk ik dat het al heel wat actiever wordt.
 17. Ik heb een TN monitor en daar zie ik het ook niet op maar bij mijn IPS monitor en MacBook valt het behoorlijk op. Helemaal in Chrome die op OS X een tik heeft om kleuren (css, niet image) oversaturated te weergeven.
 18. Dit is iets wat mij al vrij lang stoort; de background in de header komt niet overeen met dat van het plaatje (dit is ook onmogelijk door kleur profielen ). Misschien zie je dit niet direct als je een wat mindere monitor hebt maar bij wat betere monitoren zie je dit behoorlijk goed en is het grijs in het logo duidelijk donkerder dan de header. Waarom niet gewoon de background er achter weglaten? Het is een PNG en IE 6 hoeft hopelijk niet meer ondersteund te worden?
 19. timkb

  Regex hulp gezocht

  Maar hoe toe te passen op de situatie? toevoeging op 6 mei 2015, 20:06:45: Inmiddels maar opgelost met een replace op basis van een regex.
 20. timkb

  Regex hulp gezocht

  Hey One2xs volk, Ik zit met een probleempje. Na veel stoeien ben ik op deze regex uitgekomen ^[p{L} -]+$ en hij werkt bijna zoals ik wil. Wat ik niet wil is dat het mogelijk is om meer keer achter elkaar of - of spatie te gebruiken. Iemand enig idee hoe ik dit kan voorkomen? Alvast bedankt.
 21. Staat die server bij jouw thuis te draaien? Ja, in de meterkast. Is niet een "server server" trouwens. Gewoon een Haswell Celeron in een normale uATX kast, geen toeters en bellen. Hij maakt ook nauwelijks geluid en is redelijk energie zuinig. Ja ik ken namelijk mensen die ook een server in de meterkat hebben staan maar dat is gewoon overkill en ze betalen zich scheel aan de energie rekening. Maar ik ben ook al een tijdje opzoek naar of een nas of een servertje, heb nu een nas draaien met 1 hdd erin (is nog een oudje maar hij doet het nog goed) maar ik wil eigenlijk liever met 2 disks. Maar ik weer nog steeds niet of ik nou toch weer een nas moet nemen of toch nu een server.. Mijn meterkast server is (in het begin) gebouwd om energiezuinig te zijn en hiervoor heb ik destijds mux zijn blogs op Tweakers gebruikt. http://ssj3gohan.tweakblogs.net/blog/9984/bbg-zuinige-server-maart-2014 Verbruik is nauwelijks meer dan een NAS als je het goed doet en je kunt er zo veel meer mee.
 22. Staat die server bij jouw thuis te draaien? Ja, in de meterkast. Is niet een "server server" trouwens. Gewoon een Haswell Celeron in een normale uATX kast, geen toeters en bellen. Hij maakt ook nauwelijks geluid en is redelijk energie zuinig.
 23. De server een kleine upgrade gegeven want die krijgt het steeds moeilijker. (Media server / Storage server / applicatie dev server draait op ESXi 6 met verschillende VMs) Corsair 8GB RAM geheugen, totaal zit er nu 16GB in, Curcial MX100 128GB gaat als caching disk gebruikt worden (swap files e.d.). Er zit reeds een MX100 128GB in voor de VMs Seagate 2TB HDD die in JBOD gaat draaien met eenzelfde HDD die er nu al in zit (4TB totaal dus) voor alle media files. Zit verder nog een 1TB HDD in voor file sever.
 24. Ik zou voor optie 1 gaan, dan kun je altijd nog terugvallen op 2. Nou ja, als de TS dit topic überhaupt al moet aanmaken zal dat voor hem in ieder geval al niet opgaan want als je al te lui bent om op te zoeken wat het MBO precies inhoudt zul je vast niet het doorzettingsvermogen / motivatie hebben om dat voor elkaar te krijgen.
 25. timkb

  Show je editor style

  Ik vind wit altijd wel fijn werken. Dit is trouwens Coda.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...