Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

Kleine Vragen Topic #4

Aanbevolen berichten

Ik zit met een probleem.
Ik heb thuis een HP DL380 G4 maar nu geeft hij ROM BIOS NOT INSTALLED aan
nu heb ik dit gevonden via google: Klik

Er staat
Adapter boot mode = manual Ik kan die optie niet vinden?

host adapter bios = enabled heb ik gevonden die heb ik goed gezet.
adapter boot mode kan ik niet vinden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ik wil beginnen met java, maar ik krijg een simpele hello world script maar niet aan de praat smiley
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
public class HelloWorld {

    public static void main(String[] args) {
        System.out.println(Hallo wereld!);
    }

}


Wat is hier fout aan?


toevoeging op 5 april 2015, 20:44:29:
huh waar zijn de ¨¨ opeens heen?


toevoeging op 5 april 2015, 20:46:32:
Oh snap het al, ik had de verkeerde toetsenbordindeling

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Raoul (link):
strings horen tussen quotes


Wist ik maar ik had een andere toetsenboordindeling waardoor ik de verkeerde quotes kreeg.

Maar ik heb nog een java vraag: wat is hier fout aan? Hij geeft steeds "je bent geen jongen en geen meisje" aan:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
import java.util.Scanner;
public class Geslacht{

    public static void main(String[] args) {
        Scanner input = new Scanner(System.in);
        String geslacht;
        
        System.out.println("Ben je een jongen of een meisje?");
        geslacht = input.nextLine();
        
        if (geslacht == "jongen"){
            System.out.println("Je bent een jongen");
        }else if (geslacht == "meisje"){
            System.out.println("Je bent een meisje");
        }else{
            System.out.println("Je ben geen jongen en geen meisje");
        }
    }
    
}

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Videotube (link):
Raoul (link):
strings horen tussen quotes


Wist ik maar ik had een andere toetsenboordindeling waardoor ik de verkeerde quotes kreeg.

Maar ik heb nog een java vraag: wat is hier fout aan? Hij geeft steeds "je bent geen jongen en geen meisje" aan:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
import java.util.Scanner;
public class Geslacht{

    public static void main(String[] args) {
        Scanner input = new Scanner(System.in);
        String geslacht;
        
        System.out.println("Ben je een jongen of een meisje?");
        geslacht = input.nextLine();
        
        if (geslacht == "jongen"){
            System.out.println("Je bent een jongen");
        }else if (geslacht == "meisje"){
            System.out.println("Je bent een meisje");
        }else{
            System.out.println("Je ben geen jongen en geen meisje");
        }
    }
    
}


Gebruik eens .equals()?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Dylan (link):
Videotube (link):
Raoul (link):
strings horen tussen quotes


Wist ik maar ik had een andere toetsenboordindeling waardoor ik de verkeerde quotes kreeg.

Maar ik heb nog een java vraag: wat is hier fout aan? Hij geeft steeds "je bent geen jongen en geen meisje" aan:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
import java.util.Scanner;
public class Geslacht{

    public static void main(String[] args) {
        Scanner input = new Scanner(System.in);
        String geslacht;
        
        System.out.println("Ben je een jongen of een meisje?");
        geslacht = input.nextLine();
        
        if (geslacht == "jongen"){
            System.out.println("Je bent een jongen");
        }else if (geslacht == "meisje"){
            System.out.println("Je bent een meisje");
        }else{
            System.out.println("Je ben geen jongen en geen meisje");
        }
    }
    
}


Gebruik eens .equals()?


Thanks, dat werkt. Maar is er nog een reden waarom == niet werkt maar .equals() wel?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Videotube (link):
Dylan (link):
Videotube (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


Wist ik maar ik had een andere toetsenboordindeling waardoor ik de verkeerde quotes kreeg.

Maar ik heb nog een java vraag: wat is hier fout aan? Hij geeft steeds "je bent geen jongen en geen meisje" aan:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
import java.util.Scanner;
public class Geslacht{

    public static void main(String[] args) {
        Scanner input = new Scanner(System.in);
        String geslacht;
        
        System.out.println("Ben je een jongen of een meisje?");
        geslacht = input.nextLine();
        
        if (geslacht == "jongen"){
            System.out.println("Je bent een jongen");
        }else if (geslacht == "meisje"){
            System.out.println("Je bent een meisje");
        }else{
            System.out.println("Je ben geen jongen en geen meisje");
        }
    }
    
}


Gebruik eens .equals()?


Thanks, dat werkt. Maar is er nog een reden waarom == niet werkt maar .equals() wel?


http://stackoverflow.com/questions/513832/how-do-i-compare-strings-in-java

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
[c]==[/c] vergelijkt memory adressen van het object waarmee je vergelijkt, [c].equals()[/c] vergelijkt op basis van de data in dat memory adress.

En omdat het memory adress van [c]"jongen"[/c] niet overeenkomt met wat [c]Scanner.nextLine()[/c] returned, is het [c]false[/c].

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Dylan (link):
Videotube (link):
Dylan (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


Gebruik eens .equals()?


Thanks, dat werkt. Maar is er nog een reden waarom == niet werkt maar .equals() wel?


http://stackoverflow.com/questions/513832/how-do-i-compare-strings-in-java


Raoul (link):
[c]==[/c] vergelijkt memory adressen van het object waarmee je vergelijkt, [c].equals()[/c] vergelijkt op basis van de data in dat memory adress.

En omdat het memory adress van [c]"jongen"[/c] niet overeenkomt met wat [c]Scanner.nextLine()[/c] returned, is het [c]false[/c].


Ah, dat maakt het een stuk duidelijker, erg bedankt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Waarom is [c]"hoi" == "hoi"[/c] gelijk aan elkaar vraag je je dan af, wel, dat zijn inderdaad 2 verschillende memory adressen (voor de linkse "hoi" en de rechtste "hoi") dus het ZOU [c]false[/c] moeten zijn.

[c]String[/c] implementeert echter zelf een [c].equals()[/c] method, en als je dan [c]==[/c] gebruikt, gebruikt Java de [c].equals()[/c] method in [c]String[/c] ipv hun eigen memory vergelijker.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Raoul (link):
Waarom is [c]"hoi" == "hoi"[/c] gelijk aan elkaar vraag je je dan af, wel, dat zijn inderdaad 2 verschillende memory adressen (voor de linkse "hoi" en de rechtste "hoi") dus het ZOU [c]false[/c] moeten zijn.

[c]String[/c] implementeert echter zelf een [c].equals()[/c] method, en als je dan [c]==[/c] gebruikt, gebruikt Java de [c].equals()[/c] method in [c]String[/c] ipv hun eigen memory vergelijker.


Hoe zit dat met getallen? Dat zou toch wel gewoon moeten werken met ==?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Videotube (link):
Raoul (link):
Waarom is [c]"hoi" == "hoi"[/c] gelijk aan elkaar vraag je je dan af, wel, dat zijn inderdaad 2 verschillende memory adressen (voor de linkse "hoi" en de rechtste "hoi") dus het ZOU [c]false[/c] moeten zijn.

[c]String[/c] implementeert echter zelf een [c].equals()[/c] method, en als je dan [c]==[/c] gebruikt, gebruikt Java de [c].equals()[/c] method in [c]String[/c] ipv hun eigen memory vergelijker.


Hoe zit dat met getallen? Dat zou toch wel gewoon moeten werken met ==?


Met getallen vergelijkt ie niet meer op basis van memory, want dat is geen object. Dus dan werkt [c]==[/c] gewoon ja.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Raoul (link):
Videotube (link):
Raoul (link):
Waarom is [c]"hoi" == "hoi"[/c] gelijk aan elkaar vraag je je dan af, wel, dat zijn inderdaad 2 verschillende memory adressen (voor de linkse "hoi" en de rechtste "hoi") dus het ZOU [c]false[/c] moeten zijn.

[c]String[/c] implementeert echter zelf een [c].equals()[/c] method, en als je dan [c]==[/c] gebruikt, gebruikt Java de [c].equals()[/c] method in [c]String[/c] ipv hun eigen memory vergelijker.


Hoe zit dat met getallen? Dat zou toch wel gewoon moeten werken met ==?


Met getallen vergelijkt ie niet meer op basis van memory, want dat is geen object. Dus dan werkt [c]==[/c] gewoon ja.
jij weet echt teveel man smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Raoul (link):
Waarom is [c]"hoi" == "hoi"[/c] gelijk aan elkaar vraag je je dan af, wel, dat zijn inderdaad 2 verschillende memory adressen (voor de linkse "hoi" en de rechtste "hoi") dus het ZOU [c]false[/c] moeten zijn.

[c]String[/c] implementeert echter zelf een [c].equals()[/c] method, en als je dan [c]==[/c] gebruikt, gebruikt Java de [c].equals()[/c] method in [c]String[/c] ipv hun eigen memory vergelijker.


Wanneer gebruikt ie dan equals en wanneer vergelijkt ie memory addressen?


toevoeging op 7 april 2015, 17:07:03:
En ik herken het probleem, is dit in C# niet hetzelfde ofzo? Heb ooit met een taal gewerkt waarin zoiets ook was. Heel gaar smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Jessee (link):
Raoul (link):
Waarom is [c]"hoi" == "hoi"[/c] gelijk aan elkaar vraag je je dan af, wel, dat zijn inderdaad 2 verschillende memory adressen (voor de linkse "hoi" en de rechtste "hoi") dus het ZOU [c]false[/c] moeten zijn.

[c]String[/c] implementeert echter zelf een [c].equals()[/c] method, en als je dan [c]==[/c] gebruikt, gebruikt Java de [c].equals()[/c] method in [c]String[/c] ipv hun eigen memory vergelijker.


Wanneer gebruikt ie dan equals en wanneer vergelijkt ie memory addressen?


toevoeging op 7 april 2015, 17:07:03:
En ik herken het probleem, is dit in C# niet hetzelfde ofzo? Heb ooit met een taal gewerkt waarin zoiets ook was. Heel gaar smiley


Hij gebruikt altijd [c]equals()[/c]. De default [c]equals()[/c] controleert op basis van memory, maar als je een custom [c]equals()[/c] implementeert (zoals [c]String[/c] bv. doet) niet meer.

(beetje tegenstrijdig van wat ik net zei, maar de memory vergelijker is eigenlijk de default [c]equals()[/c])

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ik probeer een lijst met product codes teweergeven en dat werkt, alleen de verwijderknop werkt niet? wat moet ik doen

Codeblok (somepage.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$con
=mysqli_connect("localhost","s","s","s");
if (mysqli_connect_errno())
{

echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}

$deleteid = $_GET[iddelete]; // Het lijnte code hier en hieronder, zou de geselecteerde id verwijderen
$data = mysqli_query($con,"DELETE keycode WHERE id IS $deleteid");


$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM keycode");

echo "<table border=1>
<tr>
<th>Id</th>
<th>Code</th>
<th>Wat</th>
<th>gebruikt</th>
<th>Acties</th>
</tr>"
;

while($row = mysqli_fetch_array($result))
{

echo "<tr>";
echo "<td>" . $row[id] . "</td>";
echo "<td>" . $row[keycode] . "</td>";
echo "<td>" . $row[description] . "</td>";
echo "<td>" . $row[used] . "</td>";
echo <td><a href="?iddelete=. $row[id] .">Verwijder</a></td>;//  Dit is de knop om te verwijderen
echo "</tr>";
}

echo "</table>";


mysqli_close($con);
?>

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Melerpe (link):
Ik probeer een lijst met product codes teweergeven en dat werkt, alleen de verwijderknop werkt niet? wat moet ik doen

Codeblok (somepage.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$con
=mysqli_connect("localhost","s","s","s");
if (mysqli_connect_errno())
{

echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}

$deleteid = $_GET[iddelete]; // Het lijnte code hier en hieronder, zou de geselecteerde id verwijderen
$data = mysqli_query($con,"DELETE keycode WHERE id IS $deleteid");


$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM keycode");

echo "<table border=1>
<tr>
<th>Id</th>
<th>Code</th>
<th>Wat</th>
<th>gebruikt</th>
<th>Acties</th>
</tr>"
;

while($row = mysqli_fetch_array($result))
{

echo "<tr>";
echo "<td>" . $row[id] . "</td>";
echo "<td>" . $row[keycode] . "</td>";
echo "<td>" . $row[description] . "</td>";
echo "<td>" . $row[used] . "</td>";
echo <td><a href="?iddelete=. $row[id] .">Verwijder</a></td>;//  Dit is de knop om te verwijderen
echo "</tr>";
}

echo "</table>";


mysqli_close($con);
?>


Moet er niet eerst een if GET iddetete en dan pas het stukje om te verwijderen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
$deleteid = $_GET[iddelete]; // Het lijnte code hier en hieronder, zou de geselecteerde id verwijderen
$data = mysqli_query($con,"DELETE keycode WHERE id IS $deleteid");

eerst lezen, maar nogsteeds doet hij het niet

EDIT:
Sorry

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ja dat snap ik, maar moet er niet eerst een soort check zoals dit:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
$deleteid = $_GET[iddelete];
if(isset($_GET[iddetele])) {
    $data = mysqli_query($con,"DELETE keycode WHERE id IS $deleteid");
}

En ik probeer je ook alleen maar te helpen hoor..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Melerpe (link):
$deleteid = $_GET[iddelete]; // Het lijnte code hier en hieronder, zou de geselecteerde id verwijderen
$data = mysqli_query($con,"DELETE keycode WHERE id IS $deleteid");

TADAAAAAAA, eerst lezen


Jeetje wat een ruk houding! Als je hulp wilt reageer je niet zo.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
heb het geprobeerd, alleen hij doet het niet error voor get
Notice: Undefined index: iddelete in /home/melerpe/domains/dutchgamenetwork.nl/public_html/codes.php on line 77

Zelf al test je of hij geset is

Mischien ligt het aan de php versie?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Melerpe (link):
heb het geprobeerd, alleen hij doet het niet error voor get
Notice: Undefined index: iddelete in /home/melerpe/domains/dutchgamenetwork.nl/public_html/codes.php on line 77

Zelf al test je of hij geset is

Mischien ligt het aan de php versie?


Post de code eens met de isset?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Videotube (link):
Ja dat snap ik, maar moet er niet eerst een soort check zoals dit:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
$deleteid = $_GET[iddelete];
if(isset($_GET[iddetele])) {
    $data = mysqli_query($con,"DELETE keycode WHERE id IS $deleteid");
}

En ik probeer je ook alleen maar te helpen hoor..

Dit heb ik gebruik

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Melerpe (link):
Videotube (link):
Ja dat snap ik, maar moet er niet eerst een soort check zoals dit:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
$deleteid = $_GET[iddelete];
if(isset($_GET[iddetele])) {
    $data = mysqli_query($con,"DELETE keycode WHERE id IS $deleteid");
}

En ik probeer je ook alleen maar te helpen hoor..

Dit heb ik gebruik


Zet regel 1 in de isset

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen  

×