Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

Kleine Vragen Topic #4

Aanbevolen berichten

Ik heb een probleem wat ik wel eens vaker heb gehad.
Een bepaald mapje die op mn host staat kan ik niet verwijderen.
Dan geeft ftp programma aan dat ik niet genoeg permissions heb.
Terwijl de andere bestanden wel verwijderd zijn.
In directadmin krijg ik het mapje ook niet verwijderd want dan krijg ik de error dat de map niet leeg is...
Maar het is niet mogelijk om de map leeg te maken..


toevoeging op 8 maart 2015, 15:55:29:
Krijg nu een andere error in directadmin:
Quote:
Write access to the directory containing pathname was not allowed for the processs effective uid, or one of the directories in pathname did not allow search (execute) permission.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ik heb een winamp playlist, PLS bestand. Die wil ik zo maken dat ik een poort in kan vullen in de webbrowser.

Dus listen.pls?port=2455

En dat ie dan die poort in het bestand zet. Is dit mogelijk? En zo ja, Hoe?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Luuko (link):
Ik heb een probleem wat ik wel eens vaker heb gehad.
Een bepaald mapje die op mn host staat kan ik niet verwijderen.
Dan geeft ftp programma aan dat ik niet genoeg permissions heb.
Terwijl de andere bestanden wel verwijderd zijn.
In directadmin krijg ik het mapje ook niet verwijderd want dan krijg ik de error dat de map niet leeg is...
Maar het is niet mogelijk om de map leeg te maken..


toevoeging op 8 maart 2015, 15:55:29:
Krijg nu een andere error in directadmin:
Quote:
Write access to the directory containing pathname was not allowed for the processs effective uid, or one of the directories in pathname did not allow search (execute) permission.

Je kan de owner in de Filemanager resetten. Blijkbaar is het bestand die je wilt verwijderen niet voorzien van de juiste owner, wat soms bij bepaalde configuraties gebeurt. het beste kan je aan de bel trekken bij je hostingboer. Ik vind dat zowel FTP als PHP onder je eigen username moet werken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Aarclay (link):
Luuko (link):
Ik heb een probleem wat ik wel eens vaker heb gehad.
Een bepaald mapje die op mn host staat kan ik niet verwijderen.
Dan geeft ftp programma aan dat ik niet genoeg permissions heb.
Terwijl de andere bestanden wel verwijderd zijn.
In directadmin krijg ik het mapje ook niet verwijderd want dan krijg ik de error dat de map niet leeg is...
Maar het is niet mogelijk om de map leeg te maken..


toevoeging op 8 maart 2015, 15:55:29:
Krijg nu een andere error in directadmin:
Quote:
Write access to the directory containing pathname was not allowed for the processs effective uid, or one of the directories in pathname did not allow search (execute) permission.

Je kan de owner in de Filemanager resetten. Blijkbaar is het bestand die je wilt verwijderen niet voorzien van de juiste owner, wat soms bij bepaalde configuraties gebeurt. het beste kan je aan de bel trekken bij je hostingboer. Ik vind dat zowel FTP als PHP onder je eigen username moet werken.


Oké.
@lennard smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Luuko (link):
Aarclay (link):
Luuko (link):
Ik heb een probleem wat ik wel eens vaker heb gehad.
Een bepaald mapje die op mn host staat kan ik niet verwijderen.
Dan geeft ftp programma aan dat ik niet genoeg permissions heb.
Terwijl de andere bestanden wel verwijderd zijn.
In directadmin krijg ik het mapje ook niet verwijderd want dan krijg ik de error dat de map niet leeg is...
Maar het is niet mogelijk om de map leeg te maken..


toevoeging op 8 maart 2015, 15:55:29:
Krijg nu een andere error in directadmin:
Klik om eerdere quotes te tonen

Je kan de owner in de Filemanager resetten. Blijkbaar is het bestand die je wilt verwijderen niet voorzien van de juiste owner, wat soms bij bepaalde configuraties gebeurt. het beste kan je aan de bel trekken bij je hostingboer. Ik vind dat zowel FTP als PHP onder je eigen username moet werken.


Oké.
@lennard smiley
Om welk bestand gaat het?
FTP en PHP draaien onder je eigen user, maar wellicht is er ergens wat fout gegaan waardoor de rechten/users niet meer kloppen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Klik om de spoiler te openen

In de database blijft het maar op 1 staan.
Geen foutmeldingen.
Weet iemand wat ik fout doe?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
@Stef
je kan je lamp niet uitzetten?
Als je hem aanzet door de checkbox aan te vinken, dan post hij het formulier en dan wordt een 1 in de database gezet. De pagina reload dus dan is de checkbox weer uitgevinkt.
Je moet dus even doen dat de checkbox standaard is aangevinkt als de lamp aanstaat.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Je zult dus moeten kijken of deze uit staat, en dan een 1 als value gebruiken. Als hij aan staat, dan moet je een 0 gebruiken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Sjoerd (link):
@Stef
je kan je lamp niet uitzetten?
Als je hem aanzet door de checkbox aan te vinken, dan post hij het formulier en dan wordt een 1 in de database gezet. De pagina reload dus dan is de checkbox weer uitgevinkt.
Je moet dus even doen dat de checkbox standaard is aangevinkt als de lamp aanstaat.


Ja, ik snap dat ik dat nog niet goed heb staan. Maar als ik het in de database op 0 wil zetten (dus als ik het niet-aangevinkt verstuurd) dan blijft hij op 0 staan.
En ook krijg ik geen output wanneer ik op regel 17 $checked probeer te echoën.


toevoeging op 9 maart 2015, 22:15:40:
Aarclay (link):
Je zult dus moeten kijken of deze uit staat, en dan een 1 als value gebruiken. Als hij aan staat, dan moet je een 0 gebruiken.


Maar zolang je de checkbox niet hebt aangevinkt stuurt hij toch ook geen value mee, toch?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Aarclay (link):
Volgens mij stuurt hij dan geen value mee.


Ja, dus ik kijk of dat hij een value meegeeft in de if op lijn 21, maar in de database blijft lamp op 1 staan. Ook als hij is uitgevinkt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
@Stef geeft de mysqli_select_db geen false?
Wat krijg je als je [php]echo $checked;[/php] vervangt door [php]var_dump($checked);[/php]?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ik heb een winamp playlist, PLS bestand. Die wil ik zo maken dat ik een poort in kan vullen in de webbrowser.

Dus listen.pls?port=2455

En dat ie dan die poort in het bestand zet. Is dit mogelijk? En zo ja, Hoe?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Marvinguich (link):
Ik heb een winamp playlist, PLS bestand. Die wil ik zo maken dat ik een poort in kan vullen in de webbrowser.

Dus listen.pls?port=2455

En dat ie dan die poort in het bestand zet. Is dit mogelijk? En zo ja, Hoe?
Je kunt je .pls file met htaccess naar een PHP bestand laten wijzen die dan $_GET[port] ergens invult.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Lennard (link):
Marvinguich (link):
Ik heb een winamp playlist, PLS bestand. Die wil ik zo maken dat ik een poort in kan vullen in de webbrowser.

Dus listen.pls?port=2455
En dat ie dan die poort in het bestand zet. Is dit mogelijk? En zo ja, Hoe?
Je kunt je .pls file met htaccess naar een PHP bestand laten wijzen die dan $_GET[port] ergens invult.


Maar slaat die m dan wel op als .pls? En is het bestand dan ook te openen in winamp?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Marvinguich (link):
Lennard (link):
Marvinguich (link):
Ik heb een winamp playlist, PLS bestand. Die wil ik zo maken dat ik een poort in kan vullen in de webbrowser.

Dus listen.pls?port=2455
En dat ie dan die poort in het bestand zet. Is dit mogelijk? En zo ja, Hoe?
Je kunt je .pls file met htaccess naar een PHP bestand laten wijzen die dan $_GET[port] ergens invult.


Maar slaat die m dan wel op als .pls? En is het bestand dan ook te openen in winamp?
Als de inhoud hetzelfde is kan je hem gewoon met winamp openen. Je kunt PHP een download laten genereren met eender welke naam, dus ook een .pls naam.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Sjoerd (link):
@Stef geeft de mysqli_select_db geen false?
Wat krijg je als je [php]echo $checked;[/php] vervangt door [php]var_dump($checked);[/php]?


Oh dan krijg ik
Quote:
bool(false)

Wat betekent dat?


toevoeging op 10 maart 2015, 18:14:01:
De query werkt wel gewoon btw
Plaatje

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Sjoerd (link):
@Stef geeft de mysqli_select_db geen false?
Wat krijg je als je [php]echo $checked;[/php] vervangt door [php]var_dump($checked);[/php]?


Oh dan krijg ik
Quote:
bool(false)

Wat betekent dat?


toevoeging op 10 maart 2015, 18:14:01:
De query werkt wel gewoon btw
Afbeelding


Dat het uitvoeren van de query gefaald is.
Kijk eens wat [php]echo mysqli_error($conn);[/php] geeft

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Jochempl (link):
Weet iemand hoe ik het font van de berichten aanpas?
http://www.nieuwshaaksbergen.nl/

In element inspecteren staat in "(index)" maar dat bestand bestaat natuurlijk niet.. Het gaat om dit:
http://i.gyazo.com/cbb278c02ed0931e7d78c6f185a51bde.png

Het is WordPress


Zoek de CSS file en kijk in welke div te tekst staat. En dan voeg je aan die div in de CSS een font-family: fontnaam toe.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Jochempl (link):
Weet iemand hoe ik het font van de berichten aanpas?
http://www.nieuwshaaksbergen.nl/

In element inspecteren staat in "(index)" maar dat bestand bestaat natuurlijk niet.. Het gaat om dit:
http://i.gyazo.com/cbb278c02ed0931e7d78c6f185a51bde.png

Het is WordPress


Zoek de CSS file en kijk in welke div te tekst staat. En dan voeg je aan die div in de CSS een font-family: fontnaam toe.


Heb ik al gedaan, lukt dus niet. smiley smiley
http://i.gyazo.com/01e7415b67d4af201a174b82eeccffaa.png

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Jochempl (link):
Stef (link):
Jochempl (link):
Weet iemand hoe ik het font van de berichten aanpas?
http://www.nieuwshaaksbergen.nl/

In element inspecteren staat in "(index)" maar dat bestand bestaat natuurlijk niet.. Het gaat om dit:
http://i.gyazo.com/cbb278c02ed0931e7d78c6f185a51bde.png

Het is WordPress


Zoek de CSS file en kijk in welke div te tekst staat. En dan voeg je aan die div in de CSS een font-family: fontnaam toe.


Heb ik al gedaan, lukt dus niet. smiley smiley
http://i.gyazo.com/01e7415b67d4af201a174b82eeccffaa.png


Verander dit in de entry-content in de css bij mij in Element inspecteren werkt het dan. Weet niet of het de goede font is?
font-family: "HelveticaNeue-Light", "Helvetica Neue Light", "Helvetica Neue", Helvetica, Arial, "Lucida Grande", sans-serif;

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Nielsba (link):
Jochempl (link):
Stef (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


Zoek de CSS file en kijk in welke div te tekst staat. En dan voeg je aan die div in de CSS een font-family: fontnaam toe.


Heb ik al gedaan, lukt dus niet. smiley smiley
http://i.gyazo.com/01e7415b67d4af201a174b82eeccffaa.png


Verander dit in de entry-content in de css bij mij in Element inspecteren werkt het dan. Weet niet of het de goede font is?
font-family: "HelveticaNeue-Light", "Helvetica Neue Light", "Helvetica Neue", Helvetica, Arial, "Lucida Grande", sans-serif;


Ja dan werkt het idd, moet Verdana worden.
Maar aan element inspecteren veranderen heb ik niet zo heel veel, het moet echt openbaar worden. smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen  

×