Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

Kleine Vragen Topic #4

Aanbevolen berichten

Aarclay (link):
Wat ik nu meemaak, snap ik echt totaal niet?
https://3v4l.org/rBbXS

Kan iemand mij vertellen waarom die shortenString() functie binnen die echo niet naar behoren werkt? Waarom komt die tekst dan in hemelsnaam boven de <table> te staan? smiley smiley
Je zou toch verwachten dat hij die string gewoon netjes afkort op de plek waar het staat?
Ik ben benieuwd wat er fout gaat, en waarom PHP het daar neerplant?


Update:
Nevermind.... moest return i.p.v. echo zijn.
Kijk je weer eens overheen, terwijl je wezenloos zit te turen naar de quotes. :/
smiley herkenbaar voor iedereen denk ik smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
En eerder ook nog een momentje dat ik == gebruikte voor een toewijzing. smiley.
En dan maar afvragen waarom er een statement in een exception steevast verkeerd wordt opgeroepen.. smiley

Soms heb je van die dagen...... **zucht**

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Hoi,

Ik heb de volgende code om te controleren of de waarde van een radio button niet veranderd is.
Codeblok:
1
2
3
if($levering != ophalen || $levering != verzenden) {
    $error_message .= - De gekozen leveringsoptie is niet geldig.<br /> . $levering .;
}

Het probleem is nu alleen dat het niet werkt smiley Dit terwijl de waarde van $levering wel ophalen of verzenden is.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ewan (link):
Hoi,

Ik heb de volgende code om te controleren of de waarde van een radio button niet veranderd is.
Codeblok:
1
2
3
if($levering != ophalen || $levering != verzenden) {
    $error_message .= - De gekozen leveringsoptie is niet geldig.<br /> . $levering .;
}

Het probleem is nu alleen dat het niet werkt smiley Dit terwijl de waarde van $levering wel ophalen of verzenden is.

|| vervangen door &&?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Luukvdo (link):
Klik om eerdere quotes te tonen

|| vervangen door &&?


Dit was het inderdaad, overal naar gekeken behalve dit.. Bedankt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ewan (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


Dit was het inderdaad, overal naar gekeken behalve dit.. Bedankt!


Probeer de rubber duck methode eens smiley. Helpt mij ook vaak bij dit soort bugjes.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ik heb een ip camera aansgesloten in mn pandje en de poort in mn moden ooen gezeyvmaar het extern bereiken wilt maar niet lukken. Kan iemand mij via teamviewer helpen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Krm (link):
Ik heb een ip camera aansgesloten in mn pandje en de poort in mn moden ooen gezeyvmaar het extern bereiken wilt maar niet lukken. Kan iemand mij via teamviewer helpen?


Ik kan je niet helpen maar heb je wel een andere gebruikersnaam en wachtwoord ingesteld? Heel veel IP cameras gebruiken de standaard wachtwoorden waardoor iedereen met je mee kan kijken. Op deze website staan duizenden niet beveiligde cameras: https://www.insecam.org

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Jaa ik weet het. Als ik de camera thuis aansluit werkt het wel. Maar in mn pand niet

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Is al gelukt.
Gateway ip op 0.0.0.0 gezet ipv 192.168.1.1 en het werkte spontaan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Wat is in PHP de beste manier om te kijken of iemands e-mail adres geldig is?

toevoeging op dinsdag 7 februari 2017, 21:53:17:
Hmm even gegoogled en filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) blijkt de beste te zijn.
Ik dacht dat die nog wel eens vaag kon doen over bepaalde email adressen maar daar kan ik nergens meer iets van terugvinden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Wat is in PHP de beste manier om te kijken of iemands e-mail adres geldig is?

toevoeging op dinsdag 7 februari 2017, 21:53:17:
Hmm even gegoogled en filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) blijkt de beste te zijn.
Ik dacht dat die nog wel eens vaag kon doen over bepaalde email adressen maar daar kan ik nergens meer iets van terugvinden.


Je kan zelf een regel regex gaan schrijven, maar geloof mij maar dat dat niet de beste oplossing is smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Het ligt er wel aan welke PHP-versie je hebt. Als je een oude PHP 5.2 of 5.3 hebt, dan zal die vast geen rekening houden met langere extensies zoals .amsterdam, .vlaanderen . weetikveelwat.

Verder is dit wel een van de beste manieren, tenzij je graag aan de hand van de RFC 2822 een mooie expressie wilt opbouwen die vrijwel gelijk is aan die ingebakken zit in de filter_var() functie van PHP. Ik gebruik hem ook!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Mag je hier ook vragen stellen over het programma LOGO!Soft?
Of kan ik dan beter een nieuw topic aanmaken

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Als het een kleine vraag is mag het, maar ik denk dat een apart topic beter is.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Kingunit (link):
Zijn er hier mensen met Magento2 kennis? (iets meer verstand dan alleen extensies installeren bijv.)


Ik heb er wel wat kennis van van het programmeren van bijv extenties.
Het ligt puur aan je vraag.
Er zullen vast nog wat meer mensen zijn met wat magento 2 kennis

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Marvinguich (link):
Hallo,

Ik heb een pagina gemaakt in php die een songtitle krijgt van de GET. Nu moet deze get doorgestuurd worden naar een url, hoe doe ik dit met php

http://127.0.0.1:7380/parameter/pgm_0/enc/stream_metadata=$_GET[songtitle]

Dit hierboven moet zeg maar uitgevoerd worden. Is hier een optie voor?


headers("Location: http://127.0.0.1:7380/parameter/pgm_0/enc/stream_metadata=". $_GET[songtitle]); ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Robinkoch (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


headers("Location: http://127.0.0.1:7380/parameter/pgm_0/enc/stream_metadata=". $_GET[songtitle]); ?


En dan stuur ik jou een link met ?songtitle=rnFake-header: fake-header

Niet zo veilig dus

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Kitnkiller (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


En dan stuur ik jou een link met ?songtitle=rnFake-header: fake-header

Niet zo veilig dus


Hmm... Heb nog nooit headers gestuurd met een GET parameter. Kan je dan niet beter de GET parameter omzetten in een sessie en die vervolgens op de andere pagina weer oppakken?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stel dat ik MySQL tabel met volgende indeling heb:
ID | Naam | Prijs | Aantal

Nu wil ik daar het Totaal van weten aan de hand van Totaal = Prijs * Aantal

Wat is dan de "minst belastende" optie:
a. Tabel uitbreiden naar ID | Naam | Prijs | Aantal | Totaal
b. met het script het totaal berekenen met de formule

Ik zou denken dat optie a minst belastend, maar weet niet of dat echt zo is?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Wouter (link):
Stel dat ik MySQL tabel met volgende indeling heb:
ID | Naam | Prijs | Aantal

Nu wil ik daar het Totaal van weten aan de hand van Totaal = Prijs * Aantal

Wat is dan de "minst belastende" optie:
a. Tabel uitbreiden naar ID | Naam | Prijs | Aantal | Totaal
b. met het script het totaal berekenen met de formule

Ik zou denken dat optie a minst belastend, maar weet niet of dat echt zo is?


De tabel uitbreiden met een kolom totaal lijkt mij niet heel efficiënt en dynamisch werken. Waarom niet in je query het totaal berekenen?
Codeblok:
1
2
3
4
5
SELECT
  id, naam, prijs, aantal,
  prijs * aantal as totaal
FROM
  tabel

Het kan best zijn dat optie a het minst belastend is, omdat je bij het opvragen niets hoeft te berekenen, maar in mijn ogen wil je niet elke keer als prijs of aantal verandert een nieuw totaal uitrekenen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Kitnkiller (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


En dan stuur ik jou een link met ?songtitle=rnFake-header: fake-header

Niet zo veilig dus


Die link is niet openbaar en zit nog een password functie in. Gaat rechtstreeks vanuit het programma naar die link toe op localhost. Heb ff aan het stoeien geweest maar het is gelukt @Robinkoch

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen  

×