Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

Kleine Vragen Topic #4

Aanbevolen berichten

Gast
Wouterr (link):
Sevvlor (link):
Ik ben op zoek naar een betere ubb parser, die ik nu heb werkt eigenlijk nét niet lekker en zorgt er voor dat ik veel zelf moet aanpassen.
Ik heb gekeken naar: http://jbbcode.com/ maar die is voor mij niet te implementeren in cake.


Hoezo niet/waar loop je tegen aan? Toevoegen aan Composer, inladen en gaan. Wellicht kan je wat dingen in models regelen, waardoor hij automatisch aan velden toegevoegd word d.m.v. een behaviour.


Ik wilde er een helper van maken zodat ik die in de view op verschillende plaatsen kan gebruiken, een behaviour is daar niet súper geschikt voor. Ik heb nog niet echt een geweldige methode gevonden om die klasse in cake te gebruiken. Op dit moment heb ik er voor gekozen om zelf een parser te maken welke op zich prima werkt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Sevvlor (link):
Wouterr (link):
Sevvlor (link):
Ik ben op zoek naar een betere ubb parser, die ik nu heb werkt eigenlijk nét niet lekker en zorgt er voor dat ik veel zelf moet aanpassen.
Ik heb gekeken naar: http://jbbcode.com/ maar die is voor mij niet te implementeren in cake.


Hoezo niet/waar loop je tegen aan? Toevoegen aan Composer, inladen en gaan. Wellicht kan je wat dingen in models regelen, waardoor hij automatisch aan velden toegevoegd word d.m.v. een behaviour.


Ik wilde er een helper van maken zodat ik die in de view op verschillende plaatsen kan gebruiken, een behaviour is daar niet súper geschikt voor. Ik heb nog niet echt een geweldige methode gevonden om die klasse in cake te gebruiken. Op dit moment heb ik er voor gekozen om zelf een parser te maken welke op zich prima werkt.


Ah, behavior was ook meer bedoelt voor het server-side gedeelte, alhoewel ik me nu bedenk dat dat wellicht niet eens nodig is, inderdaad.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ik heb een config.php file waarin ik o.a. de database connectie maak.
Deze staat op alle paginas geinclude.
Is het slim om in deze file de session_start() te zetten?


toevoeging op 6 oktober 2015, 17:46:34:
Nee dus smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 18:02:15:
Ik doe nu:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();
include(config.php);
if($_SERVER[REQUEST_METHOD] == POST) {
    if(isset($_POST[email]) && isset($_POST[password])) {
        $email = $mysqli->real_escape_string($_POST[email]);
        $getpass = $mysqli->query("SELECT * FROM `user` WHERE `user_email` = $email");
        $row = $getpass->fetch_array(MYSQLI_ASSOC);
        if(password_verify($row[user_password], $_POST[password])) {
//            $_SESSION[loggedin] = $row["user_id"];
            echo $row[user_password];
            echo hoi;
//            header(Location: panel.php);
        } else {
            $wrongpass = true;
            echo wrong password;
        }
    }
else {
        $nodata = true;
        echo field not filled in;
    }
}

?>

echo hoi is om te debuggen enzo.
Maar hij komt altijd terecht bij wrong password.
Ook als ik niks invul of het goede wachtwoord invul smiley
Dus nu is de vraag: wat doe ik fout?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Ik heb een config.php file waarin ik o.a. de database connectie maak.
Deze staat op alle paginas geinclude.
Is het slim om in deze file de session_start() te zetten?


toevoeging op 6 oktober 2015, 17:46:34:
Nee dus smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 18:02:15:
Ik doe nu:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();
include(config.php);
if($_SERVER[REQUEST_METHOD] == POST) {
    if(isset($_POST[email]) && isset($_POST[password])) {
        $email = $mysqli->real_escape_string($_POST[email]);
        $getpass = $mysqli->query("SELECT * FROM `user` WHERE `user_email` = $email");
        $row = $getpass->fetch_array(MYSQLI_ASSOC);
        if(password_verify($row[user_password], $_POST[password])) {
//            $_SESSION[loggedin] = $row["user_id"];
            echo $row[user_password];
            echo hoi;
//            header(Location: panel.php);
        } else {
            $wrongpass = true;
            echo wrong password;
        }
    }
else {
        $nodata = true;
        echo field not filled in;
    }
}

?>

echo hoi is om te debuggen enzo.
Maar hij komt altijd terecht bij wrong password.
Ook als ik niks invul of het goede wachtwoord invul smiley
Dus nu is de vraag: wat doe ik fout?


Is het niet andersom bij die password_verify? Dus verify($_POST, $row);

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Bugged (link):
Stef (link):
Ik heb een config.php file waarin ik o.a. de database connectie maak.
Deze staat op alle paginas geinclude.
Is het slim om in deze file de session_start() te zetten?


toevoeging op 6 oktober 2015, 17:46:34:
Nee dus smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 18:02:15:
Ik doe nu:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();
include(config.php);
if($_SERVER[REQUEST_METHOD] == POST) {
    if(isset($_POST[email]) && isset($_POST[password])) {
        $email = $mysqli->real_escape_string($_POST[email]);
        $getpass = $mysqli->query("SELECT * FROM `user` WHERE `user_email` = $email");
        $row = $getpass->fetch_array(MYSQLI_ASSOC);
        if(password_verify($row[user_password], $_POST[password])) {
//            $_SESSION[loggedin] = $row["user_id"];
            echo $row[user_password];
            echo hoi;
//            header(Location: panel.php);
        } else {
            $wrongpass = true;
            echo wrong password;
        }
    }
else {
        $nodata = true;
        echo field not filled in;
    }
}

?>

echo hoi is om te debuggen enzo.
Maar hij komt altijd terecht bij wrong password.
Ook als ik niks invul of het goede wachtwoord invul smiley
Dus nu is de vraag: wat doe ik fout?


Is het niet andersom bij die password_verify? Dus verify($_POST, $row);


Nee, volgensmij niet:
Op PHP.net staat dit:
Quote:
if (password_verify(rasmuslerdorf, $hash)) {

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Bugged (link):
Stef (link):
Ik heb een config.php file waarin ik o.a. de database connectie maak.
Deze staat op alle paginas geinclude.
Is het slim om in deze file de session_start() te zetten?


toevoeging op 6 oktober 2015, 17:46:34:
Nee dus smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 18:02:15:
Ik doe nu:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();
include(config.php);
if($_SERVER[REQUEST_METHOD] == POST) {
    if(isset($_POST[email]) && isset($_POST[password])) {
        $email = $mysqli->real_escape_string($_POST[email]);
        $getpass = $mysqli->query("SELECT * FROM `user` WHERE `user_email` = $email");
        $row = $getpass->fetch_array(MYSQLI_ASSOC);
        if(password_verify($row[user_password], $_POST[password])) {
//            $_SESSION[loggedin] = $row["user_id"];
            echo $row[user_password];
            echo hoi;
//            header(Location: panel.php);
        } else {
            $wrongpass = true;
            echo wrong password;
        }
    }
else {
        $nodata = true;
        echo field not filled in;
    }
}

?>

echo hoi is om te debuggen enzo.
Maar hij komt altijd terecht bij wrong password.
Ook als ik niks invul of het goede wachtwoord invul smiley
Dus nu is de vraag: wat doe ik fout?


Is het niet andersom bij die password_verify? Dus verify($_POST, $row);


Nee, volgensmij niet:
Op PHP.net staat dit:
Quote:
if (password_verify(rasmuslerdorf, $hash)) {


En de HTML die erbij hoort?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Bartv (link):
Stef (link):
Bugged (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


Is het niet andersom bij die password_verify? Dus verify($_POST, $row);


Nee, volgensmij niet:
Op PHP.net staat dit:
Quote:
if (password_verify(rasmuslerdorf, $hash)) {


En de HTML die erbij hoort?


Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
    <head>
        <title>Title</title>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta name=description content="">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
        <link rel="stylesheet" href="css/style.css">
        <!-- Bootstrap CSS -->
        <link href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.5/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet" media="screen">
    </head>
    <body>
    <div class="panel panel-primary loginField">
          <div class="panel-heading">
                <h1 class="panel-title">TeachMeWords</h1>
          </div>
          <div class="panel-body">
                <form action="login.php" method="post" role="form">
                    <legend>Log in:</legend>

                    <div class="inner-addon left-addon">
                        <i class="glyphicon glyphicon-envelope"></i>
                        <input value="<?php if(isset($email)) { echo $email; } ?>" type="email" class="form-control" name="email" id="email" placeholder="E-mail address">
                    </div>
                    <div class="inner-addon left-addon">
                        <i class="glyphicon glyphicon-lock"></i>
                        <input type="password" class="form-control" name="password" id="password" placeholder="Password">
                    </div>
                    <br>
                    <button type="submit" class="btn btn-primary">Login</button>
                </form>
          </div>
    </div>

        <!-- jQuery -->
        <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.1/jquery.min.js"></script>
        <!-- Bootstrap JavaScript -->
        <script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.5/js/bootstrap.min.js"></script>
    </body>
</html>

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Bugged (link):
Stef (link):
Ik heb een config.php file waarin ik o.a. de database connectie maak.
Deze staat op alle paginas geinclude.
Is het slim om in deze file de session_start() te zetten?


toevoeging op 6 oktober 2015, 17:46:34:
Nee dus smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 18:02:15:
Ik doe nu:
Codeblok (voorbeeld.php):
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();
include(config.php);
if($_SERVER[REQUEST_METHOD] == POST) {
    if(isset($_POST[email]) && isset($_POST[password])) {
        $email = $mysqli->real_escape_string($_POST[email]);
        $getpass = $mysqli->query("SELECT * FROM `user` WHERE `user_email` = $email");
        $row = $getpass->fetch_array(MYSQLI_ASSOC);
        if(password_verify($row[user_password], $_POST[password])) {
//            $_SESSION[loggedin] = $row["user_id"];
            echo $row[user_password];
            echo hoi;
//            header(Location: panel.php);
        } else {
            $wrongpass = true;
            echo wrong password;
        }
    }
else {
        $nodata = true;
        echo field not filled in;
    }
}

?>

echo hoi is om te debuggen enzo.
Maar hij komt altijd terecht bij wrong password.
Ook als ik niks invul of het goede wachtwoord invul smiley
Dus nu is de vraag: wat doe ik fout?


Is het niet andersom bij die password_verify? Dus verify($_POST, $row);


Nee, volgensmij niet:
Op PHP.net staat dit:
Quote:
if (password_verify(rasmuslerdorf, $hash)) {


Je hoeft het wachtwoord van je user-table toch niet te includen in de functie? Je hebt geen $hash en je wilt de invoer (Je $_POST) password_verifien.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Bugged (link):
Stef (link):
Bugged (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


Is het niet andersom bij die password_verify? Dus verify($_POST, $row);


Nee, volgensmij niet:
Op PHP.net staat dit:
Quote:
if (password_verify(rasmuslerdorf, $hash)) {


Je hoeft het wachtwoord van je user-table toch niet te includen in de functie? Je hebt geen $hash en je wilt de invoer (Je $_POST) password_verifien.


Ik begrijp niet precies wat je bedoelt.


toevoeging op 6 oktober 2015, 18:37:43:
Het probleem met de session_start() heb ik opgelost he, ik kan nu alleen niet inloggen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Wat Bugged ook zegt, is het niet andersom? Want als ik het goed begrijp staat de hash gewoon in je database die je ophaalt en de POST de plain text. Maar in de functie moet als 1e de plain text en als 2e de hash.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Bartv (link):
Wat Bugged ook zegt, is het niet andersom? Want als ik het goed begrijp staat de hash gewoon in je database die je ophaalt en de POST de plain text. Maar in de functie moet als 1e de plain text en als 2e de hash.


Ohja, ik zie het smileysmiley
Dankjullie smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 19:01:42:
Ik krijg nu alleen nogsteeds de melding "wrong password" als ik niks invul smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Bartv (link):
Wat Bugged ook zegt, is het niet andersom? Want als ik het goed begrijp staat de hash gewoon in je database die je ophaalt en de POST de plain text. Maar in de functie moet als 1e de plain text en als 2e de hash.


Ohja, ik zie het smileysmiley
Dankjullie smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 19:01:42:
Ik krijg nu alleen nogsteeds de melding "wrong password" als ik niks invul smiley


Klopt, dan klopt [c]isset($_POST[password])[/c] wel, maar is [c]$_POST[password][/c] een lege string. Je zou een extra check met [func]empty[/func] kunnen doen. (voorbeeld: http://php.net/manual/en/function.empty.php#example-5816)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Sjoerd (link):
Stef (link):
Bartv (link):
Wat Bugged ook zegt, is het niet andersom? Want als ik het goed begrijp staat de hash gewoon in je database die je ophaalt en de POST de plain text. Maar in de functie moet als 1e de plain text en als 2e de hash.


Ohja, ik zie het smileysmiley
Dankjullie smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 19:01:42:
Ik krijg nu alleen nogsteeds de melding "wrong password" als ik niks invul smiley


Klopt, dan klopt [c]isset($_POST[password])[/c] wel, maar is [c]$_POST[password][/c] een lege string. Je zou een extra check met [func]empty[/func] kunnen doen. (voorbeeld: http://php.net/manual/en/function.empty.php#example-5816)



Je kan beter [c]strlen($str) < 0 doen[/c], " " wordt niet gezien als empty

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Sjoerd (link):
Stef (link):
Bartv (link):
Wat Bugged ook zegt, is het niet andersom? Want als ik het goed begrijp staat de hash gewoon in je database die je ophaalt en de POST de plain text. Maar in de functie moet als 1e de plain text en als 2e de hash.


Ohja, ik zie het smileysmiley
Dankjullie smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 19:01:42:
Ik krijg nu alleen nogsteeds de melding "wrong password" als ik niks invul smiley


Klopt, dan klopt [c]isset($_POST[password])[/c] wel, maar is [c]$_POST[password][/c] een lege string. Je zou een extra check met [func]empty[/func] kunnen doen. (voorbeeld: http://php.net/manual/en/function.empty.php#example-5816)


[c]empty(0)[/c] geeft ook true, wat niet de bedoeling is.
Beter vergelijk je de variable met een lege string, of vergelijk je de lengte van de variable met 0.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Kitnkiller (link):
Sjoerd (link):
Stef (link):
Klik om eerdere quotes te tonen


Ohja, ik zie het smileysmiley
Dankjullie smiley


toevoeging op 6 oktober 2015, 19:01:42:
Ik krijg nu alleen nogsteeds de melding "wrong password" als ik niks invul smiley


Klopt, dan klopt [c]isset($_POST[password])[/c] wel, maar is [c]$_POST[password][/c] een lege string. Je zou een extra check met [func]empty[/func] kunnen doen. (voorbeeld: http://php.net/manual/en/function.empty.php#example-5816)


[c]empty(0)[/c] geeft ook true, wat niet de bedoeling is.
Beter vergelijk je de variable met een lege string, of vergelijk je de lengte van de variable met 0.


Ik doe wel dat van @Dylan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ik doe een Ajax request naar een php file. Hierin staat een header die de user moet redirecten naar een andere pagina. Hoe zorg ik dat de user wordt doorgestuurd met de header wanneer de Ajax request wordt uitgevoerd?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Ik doe een Ajax request naar een php file. Hierin staat een header die de user moet redirecten naar een andere pagina. Hoe zorg ik dat de user wordt doorgestuurd met de header wanneer de Ajax request wordt uitgevoerd?


Kan je dat dan niet beter afhandelen in/voor de AJAX request in Javascript?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Bartv (link):
Stef (link):
Ik doe een Ajax request naar een php file. Hierin staat een header die de user moet redirecten naar een andere pagina. Hoe zorg ik dat de user wordt doorgestuurd met de header wanneer de Ajax request wordt uitgevoerd?


Kan je dat dan niet beter afhandelen in/voor de AJAX request in Javascript?


Ja dat heb ik nu gedaan. Alleen gaat het met een php header een stuk sneller dan een javascript redirect.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Bartv (link):
Stef (link):
Ik doe een Ajax request naar een php file. Hierin staat een header die de user moet redirecten naar een andere pagina. Hoe zorg ik dat de user wordt doorgestuurd met de header wanneer de Ajax request wordt uitgevoerd?


Kan je dat dan niet beter afhandelen in/voor de AJAX request in Javascript?


Ja dat heb ik nu gedaan. Alleen gaat het met een php header een stuk sneller dan een javascript redirect.


Als je per se met PHP de header wilt sturen, dan moet je de headers opvragen die de AJAX request terugstuurt (en instellen dat de ajax request redirect niet zelf volgt..) en als daar een redirect in zit, daarheen redirecten. (Het gaat dus evengoed met JavaScript)
Het is anders niet mogelijk om een redirect header uit een ajax request toe te passen op de pagina waarvandaan de request gedaan wordt..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Weet iemand hoe ik met JavaScript of jquery de focus op een input kan bepalen?
Dus, bijvoorbeeld, ik klik ergens op en vervolgens wordt een bepaalde input gefucust (dus dat de gebruiker alleen maar hoeft te typen).


toevoeging op 14 oktober 2015, 13:19:05:
Man, ik vraag echt veel in dit topic smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Stef (link):
Weet iemand hoe ik met JavaScript of jquery de focus op een input kan bepalen?
Dus, bijvoorbeeld, ik klik ergens op en vervolgens wordt een bepaalde input gefucust (dus dat de gebruiker alleen maar hoeft te typen).


toevoeging op 14 oktober 2015, 13:19:05:
Man, ik vraag echt veel in dit topic smiley


focus();????

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Dylan (link):
Stef (link):
Weet iemand hoe ik met JavaScript of jquery de focus op een input kan bepalen?
Dus, bijvoorbeeld, ik klik ergens op en vervolgens wordt een bepaalde input gefucust (dus dat de gebruiker alleen maar hoeft te typen).


toevoeging op 14 oktober 2015, 13:19:05:
Man, ik vraag echt veel in dit topic smiley


focus();????


Nee, al geprobeerd, die detecteert alleen of er een in focus is.
Ik ga het denk ik proberen met een simpele click()


toevoeging op 14 oktober 2015, 17:25:54:
Nope, het werkt allebei niet:
Plaatje
Dus, nog andere ideeën?


toevoeging op 14 oktober 2015, 17:28:34:
HEEEEEY ik probeer het net met focus() en nu werkt het wel smileysmileysmileysmiley
Dankje Dyllie smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Ik heb een website gemaakt voor school op mijn macbook pro met retina display. Als ik hem op mijn windows pc bekijk zijn sommige resoluties niet goed. Ik weet hoe je ze moet aanpassen.

Maar weet iemand hoe ik de resolutie van mijn macbook pro naar 1080p verander? Zodat ik alles kan goedplaatsen voor gewone schermen op mijn macbook

In OS X el capitan kan ik alleen schaal verkleinen of vergroten, maar ik kan geen 1080p selecteren.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Jvdw (link):
Ik heb een website gemaakt voor school op mijn macbook pro met retina display. Als ik hem op mijn windows pc bekijk zijn sommige resoluties niet goed. Ik weet hoe je ze moet aanpassen.

Maar weet iemand hoe ik de resolutie van mijn macbook pro naar 1080p verander? Zodat ik alles kan goedplaatsen voor gewone schermen op mijn macbook

In OS X el capitan kan ik alleen schaal verkleinen of vergroten, maar ik kan geen 1080p selecteren.



Druk eens met alt op geschaald, dan krijg je meer keuze smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Stef (link):
Ik doe een Ajax request naar een php file. Hierin staat een header die de user moet redirecten naar een andere pagina. Hoe zorg ik dat de user wordt doorgestuurd met de header wanneer de Ajax request wordt uitgevoerd?


window.location.replace = ; smiley

En met AJAX kan je de headers bekijken van de AJAX request, dus ook de headers die PHP terugstuurt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...