Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
joeey

HAVO -> MBO? HAVO -> VWO? HBO -> WO?

Aanbevolen berichten

(Sorry voor de achterlijke titel)

Hoi allemaal,

Ik ben de middelbare school vreselijk zat, en ik wil graag zo snel mogelijk hier vanaf. Ik zit momenteel op HAVO 4, en ik las dat je met alleen al een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4 al naar het MBO kan. Ik zet helaas alleen hele hoge standaarden voor mezelf, en dus vond ik dat geen optie. Nu ik eraan terugdenk kan dat vast wel, alleen zijn er een paar mogelijke problemen.

Als je me hiermee wilt helpen, graag, ik zou het zeer op prijs stellen. Ik ben natuurlijk ook zelf onderzoek hierover aan het doen, omdat dit namelijk belangrijk voor mn toekomst is.

Gegevens
Ten eerste wil ik weten wat het beste voor me is. Ik ben zelf slecht in keuzes maken, en het lijkt me ook beter als mensen hier, die wat verstandiger zijn, gaan beoordelen, met de gegevens die ik hieronder plaats. Ik ga hieronder mijn adviezen, cijfers en niveaus plaatsen om jullie wat inzicht over mij te geven.

Basisschool:
Ik had voor vrijwel alle vakken een zeer goed cijfer. De CITO en NIO toetsen waren prima gemaakt, en uiteindelijk had ik Gymnasium advies voor de middelbare school. Ik heb ook een klas overgeslagen en ik ben nog steeds een jaar jonger dan het gemiddelde uit mijn klas.

1e klas (HAVO/VWO):
Niet naar mijn advies geluisterd, ik wilde per se geen Latijn en Grieks. Je moest een 7 gemiddeld halen om naar het VWO door te gaan, wat net aan gelukt is.

2e klas (VWO)
Veel voldoendes op het randje, uiteindelijk kon ik niet meer verder met VWO omdat mijn Filosofie en Wiskunde cijfers te laag waren.

3e klas (HAVO)
Niks gedaan, prima overgegaan.

4e klas (HAVO)
Dit is momenteel bezig, en ik doe het niet heel geweldig. Ik heb dit jaar ook niet veel gedaan. Het ligt niet aan mijn profielkeuze, als ik iets anders dan N&T had gekozen zou het nog erger zijn geweest. Dit zijn mijn gemiddeldes...

- Duits: 4,70
- Engels: 7,35
- Informatica: 7,21
- Natuurkunde 4,54
- Nederlands: 6,08
- Scheikunde: 5,54
- Wiskunde B: 5,20

Ik had Duits gekozen om VWO open te laten, maar de taal zelf kan ik helemaal niet. Natuurkunde ben ik altijd slecht in geweest.

Doel
De "eisen" hieronder genoemd hoeven niet strikt te voldoen, het moet gewoon een beetje een idee geven.

Het liefst wil ik klaar zijn met de middelbare school, en onderwerpen gaan leren die me echt interesseren. 90% van wat ik dagelijks doe is vrijwel nutteloos. Naast Wiskunde B is alleen Informatica nuttig, maar dat is veel te makkelijk. Ik spendeer mijn tijd al heel lang met computers, van games tot programmeren. In mijn vrije tijd doe ik vaak Java, JavaScript en PHP projecten, die ik nooit afmaak door mijn lage zelfvertrouwen en lage doorzettingsvermogen.

Ik wil CS/IT studeren, om applicaties te ontwikkelen. Ik wil graag werken met high-level code om bijvoorbeeld websites, mobile apps, desktop apps etc. te creeeren. Programmeertalen die ik heb bekeken en me leuk lijken naast degene die ik al ken (Java, JavaScript en PHP) zijn onder andere C++, C#, Go, Python, Ruby en Scala. Ik nog niet wat welke opleiding en school je laat leren, maar ik sta open voor veel.

Als ik een vervolgopleiding kies, doe ik dat het liefst dichtbij Amsterdam, om reistijden te verminderen.

Route
Ik heb meerdere opties, wat niet goed uitkomt voor mij specifiek omdat ik liever gelimiteerd met keuzes wordt.

HAVO -> MBO:
Als het goed is dan kan ik met HAVO 4 naar MBO (Niveau 4). Makkelijkste en snelste keuze, maar ik weet niet of ik het mezelf dat ooit ga vergeven. MBO is niet slecht, maar als iemand die met Gymnasium advies aankwam is dit best een verlaging.

HAVO -> VWO:
Dit duurt 2 extra jaar, waardoor ik 7 jaar in totaal op school zit. Als ik dit jaar blijf zitten, wat mogelijk is, ben ik hier zelfs 8 jaar. Veel werk...

HBO -> WO:
Hierbij moet ik mijn HAVO diploma halen om daarna naar het HBO te gaan. Van de Hogeschool van Amsterdam heb ik gehoord dat ze je in het eerste jaar, als je 50/60 of hoger hebt gescoord, je door laten stromen naar het tweede jaar van de Universiteit van Amsterdam. Het obstakel hierbij is zeker het afmaken van HAVO. Het leren gaat voor mij geweldig als het mij interesseert, wat zeker het geval is met de studie Informatica.

Wat lijkt je het beste voor mij persoonlijk?

Als je dit helemaal hebt gelezen, bedankt. Ik hoop dat je een reactie achterlaat met jouw mening.

Met vriendelijke groet,
Joey

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Je stroomt vgm met je P op hbo niet door naar het tweede jaar op de uni. Vgm het eerste jaar uni.


toevoeging op 14 juni 2015, 15:08:46:
Sorry, heb ik weer iets ongelovelijk gebumpt smiley

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen  

×